Thursday, October 18, 2012

kek span (apa-apa perisa pun)

bahan-bahan
- 5 biji telur
- 1 setengah cawan gula caster
- 3/4 cawan minyak jagung
- 2 setengah cawan tepung gandum
- 2sudu kecil ovalette
- perasa(yang nak digunakan)
- perwarna(yang nak digunakan)

cara membuatnya:
1. pukul telur , gula dan ovalette dalam mangkuk sehingga kembang.
2. masukan tepung gandum yang dah digaul bersama sama selang seli dengan minyak ke dalam bekas telur tadi.
3. sudah siap? tuang kan ke dalam loyang dan masukkan ke dlam oven
4. bakar selama 50minit - 1jam . pastikan suhu oven 180 darjah

notakaki: untuk pstikan kek masak . cucuk kek dengan lidi , kalau tak ada kek yang melekat pada lidi tersebut , bermakna kek itu sudah masak .

- selamat mencuba-

No comments:

Post a Comment